Haast niet van echt te onderscheiden

Kunstkerstbomen hebben jaren een negatieve reputatie gehad. Ze waren nep, lelijk en stijlloos. De échte kerstliefhebber koos uiteraard voor een echte boom en nam de druipende hars en de duizenden gevallen naalden voor lief. Het hoorde er gewoon bij en als je iets doet, doe het dan gewoon goed.

Die tijden zijn gelukkig voorbij. Niet alleen zijn er steeds meer mensen die vragen stellen bij de kap van bomen die later ook nog verbrand moeten worden. Zeker nu de effecten van klimaatverandering steeds duidelijker worden, is dit een gewoonte die je oprecht ter discussie mag stellen. Het ligt echter ook aan de huidige generatie kunstbomen. Je kan onmogelijk volhouden dat ze nep en lelijk zijn. Sterker nog, ze zijn bijna niet van echt te onderscheiden.

Als voorbeeld nemen we de Luxury Tree Plain, verkrijgbaar bij xmasdeco.nl, een boom van 180 cm hoog. Net als een normale boom is deze ook onregelmatig gevormd en heeft dus een natuurlijk uiterlijk. Ook op detailniveau is het net een echte levende boom. De boom zelf is van PVC vervaardigd; de tips en naalden van polyethyleen, maar je zult echt goed moeten kijken. De boom wordt geleverd in drie delen, die goed in elkaar passen en handig uitklappen. En ook heel tijdbesparend, hij is al voorzien van LED-lampjes, driehonderd in totaal.

Deze boom is een zeer goede keuze voor die mensen die én het authentieke van de echte kerstboom willen hebben, én zoeken naar een moderne en milieuvriendelijke oplossing. Bovendien is er het gebruiksgemak en het ontbreken van naalden en andere rommel. Je kan hem rustig tot aan de lente laten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>