Met een kunstkerstboom kunnen de echte bomen in de natuur blijven

In december wil je het gezellig maken in je huis en daar hoort een kerstboom bij. Je houdt van de natuur en daarom wil je graag een echte boom. En dan niet zo’n omgezaagde, maar eentje met een kluit, die je terug in de tuin kunt zetten. Dan kun je hem volgend jaar gewoon opnieuw naar binnen halen.

Dat idee is romantisch en milieuvriendelijk, maar in de praktijk gaat het niet op. De meeste kerstbomen zijn op 1 januari al bijna dood en tegen de tijd dat je boompje de tuin in kan, is er vaak geen redden meer aan. Volgend jaar kun je het opnieuw proberen, met waarschijnlijk hetzelfde resultaat. Na een aantal van die mislukkingen is het niet zo gek om eens op xmasdeco.nl te gaan kijken wat je eigenlijk voor kunstbomen kunt kopen.

Een echte natuurliefhebber zou tranen in z’n ogen moeten krijgen bij het zien van de stapels uitgedroogde dode kerstbomen die begin januari worden weggedaan. Waarom zou je wel met plezier een foto van een boom bekijken, maar een prachtig nagemaakte kunstboom afkeuren? De namaakbomen van xmasdeco zien er volkomen levensecht uit. Ieder jaar dat je zo’n boom neerzet, hoeft er geen exemplaar uit de natuur voor je omgehakt te worden.

Een extra voordeel van een kunstkerstboom is, dat de verlichting er al in verwerkt is; dat scheelt gedoe met lampjes. Bovendien ligt je vloer na kerst niet vol naalden. Ben je al om? Dan hoeft er dit jaar geen boom voor jou om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>